Om

Hantverksbageri i Norberg med fokus på surdegsbröd. På bageriet bakas surdegsbröd endast på mjöl av äldre vetesorter och kulturspannmål. Det finns också möjlighet att beställa bröd med hemleverans.

Öppettider:

Måndag-onsdag: kl. 07:00-18:00
Torsdag-fredag: kl. 07:00-10:00 samt 12:00-18:00
Lördagar kl. 10:00-16:00
Söndagar stängt

Avvikande öppettider:
Julafton, juldagen, nyårsdagen, påskdagen stängt


Vad innehåller surdegsbrödet?

Här bakas surdegsbröd med äldre och ekologiska vetesorter och kulturspannmål, egen vete- eller rågsurdeg, vatten och havssalt.

Ölandsvete är en gammal vetesort som kommer från speltvete. Ölandsvete har högre proteinhalt och är mer smakrik.

Emmer härstammar från en korsning mellan enkorn och ett vildgräs, och började odlas för ca 8 000 år sedan. Emmer har ett högt näringsinnehåll och helt egen unik smak.

Råg från Warbro Kvarn. Sedan 2018 deras egen ekologiska kulturrågsort som de kallar för Warbro Råg. Denna sort är en korsning mellan den äldre lantsorten Litauen och den något modernare Amilo.

Enkorn, det ursprungliga vetet, innehåller naturliga antioxidanter - karotenoider som också ger bakverk fin gul färg.

Kategorier